Jaha vad har jag att komma med idag då? Tja, inte särskilt mycket. Jag sitter i skolan och kämpar på med en uppgift, men ska snart ge upp och åka hem. Vid nio träffade jag min studiegrupp, vi tog en fika på ett ställe på området som hade så mycket "Waynes-känsla" över sig att jag blev lyrisk. Ja, det är väl inget märkvärdigt egentligen, men jag gillar Waynes och sen jag flyttade hit har det varit ont om Waynes-latte och trevligt inredda fik, så jag blev glad! Ett eller annat finns det förstås, men dom är inte många!

Vi satt med veckans gruppuppgift fram till lunch och sedan dess har jag pysslat med den individuella djävulen. Ursäkta språket, men denna veckan känns det ungefär så.

Annars händer det inte så mycket. Skola, lite vila och lite träning. That´s it!

Resten av veckan ser ut som så att imorgon är jag i skolan, föreläsning 9-12, fortsätta på uppgiften fram till 16, hem och förhoppningsvis träna attack/styrka om handen tillåter. På fredag ska jag på möte på kvinnojouren klockan 9 och efter det ska jag rusa till biblioteket och plugga. Den ska vara klar till eftermiddagen, för jag vill vara ledig i helgen.

Förresten, jag är glad. Proverna jag tog i samband med att jag kollade upp handleden såg bra ut! Yes, ingen reumatisk värk!! Skönt, skönt, skönt.

Dessutom fick jag lön som jag glömt bort att jag skulle ha. Fasen vad oredig man är! Det var inte så mycket, men pengar man inte tror att man ska få är lika roliga varje gång!


Fredag, 09:40.
Jag gick upp klockan åtta, åt lite frukost och skulle sätta igång med pluggandet. Jag satte visserligen igång, tänkte en stund, kom fram till hur jag skulle vilja knyta ihop säcken. Men nej, nu känner jag inte alls för att plugga. Jag tar det sista på måndag efter föreläsningen. Då vet jag ju att den måste in och då måste jag ju göra det, vilket ju brukar innebära rätt mycket effektivitet. Jag har inte så värst mycket kvar, så nu ska jag ha helg! Ha. Vilken vändning. Jag kanske borde ha lite dåligt samvete, eller jo, jag skrev nog det därför att jag har det. Men jag hade aldrig lagt ner nu om jag inte kände att det var så lite kvar att jag lika gärna kan fixa det på måndag.

Helgen är faktiskt relativt oplanerad. Vi hade lite små funderingar på att ha en liten middag här hemma imorgon, men vi får prata vidare om det idag. Jag hoppas på att träffa Jenny och Nova, kanske en tur på stan eller något liknande :) Tja, jag har helt enkelt bestämt mig för att ta helgen som den kommer och är det något jag behöver så är det just det. Jag har förmågan att inte bara göra dagsscheman utan även timscheman över vad jag "måste" göra. Vissa dagar kan jag ha gjort scheman över vad och under vilken timme saker och ting ska ske från det att jag vaknar, tills jag går och lägger mig. Det är inte sunt och jag behöver lära mig att varva ner. Jag hade tänkt börja i helgen!

Idag fyller min kära vän Helena 23 år, ett stort grattis till dig!
Min gamle vän Heman fick tillsammans med sin Ida en liten Kasper i förrgår, grattis och lycka till!

Träffades på fest i lördags. Inte kunde vi väl tro att det skulle gå i en
sån rackarns fart. Helenafena tog bilden på kaggen och hans föräldrar.

Jag har en lunch- och bloggpaus för tillfället, men dagen känns bra! Pluggandet har börjat bra idag, skallen har valt att vara med mig, vilket är ett måste för att fixa tentor i socialantropologi. Det är djupa grejer man ska ta sig igenom, begrunda och förstå, samt sätta i ett sammanhang som man med egna ord kan förklara. Det gäller att huvudet är samarbetsvilligt. Idag känns det så! Jag har snyggt och prydligt radat upp jämförelser mellan olika antropologers syn på strukturer i mitt block. Nu har jag tänkt få ner det i sammanhängande text i datorn.

Jag har fått i mig ett par koppar kaffe för mycket, och mer lär det bli ikväll när jag ska till Martin och Rebecca och latja, så om inte magen ska säga stopp får jag nöja mig med en kopp gott fläderte nu. Trots att jag är sugen på kaffe efter lunchen.

Jag kanske skulle bjuda på en liten låt såhär på onsdagen. Detta är en av favoriterna just nu!
Sådär ja. Tisdagen gick den också. Ja, den är ju inte slut förstås, men nu tänker jag släppa allt och sitta framför tv:n hela kvällen (om jag inte blir rastlös förstås). Det där skithumöret som till viss del var närvarande igår, stegrades upp idag som ni förstår på föregående inlägg. Det är jobbigt med sådana dagar,  men nu känner jag mig lite piggare och alla hundratusentals små mini-gnagande problem känns relativt långt bort för tillfället. Skönt!

Jag var nere i tvättstugan vid halv åtta imorse, sedan gick jag upp och åt frukost och slog en glutt på Vakna med the voice. Efter det tog jag en promenad. Och jo, jag vet att man ska promenera innan frukost, men jag är en av dem, vars kropp skriker att frukosten är absolut nödvändig för att jag ska fungera. Efter en halvtimme i vaket tillstånd på morgonen är jag idiothungrig. Då ser jag det som så, att hellre frukost och en pigg och glad Emmzy på promenad, än ingen promenad alls. :)

Jag satte mig sen och pysslade med diverse viktiga saker så som mail, samtal och planering inför kvinnojourens årsmöte där jag sitter i valberedningen. Vi är gräsligt sena med planering, men nu har jag skickat ut till de övriga att vi måste sätta igång. Jag hoppas att de svarar så att vi ordnar upp detta snart!
Jag försökte sedan plugga, men det gick inget vidare. Jag hade för mycket annat i skallen, så jag la ner det.

Jag har nu även varit på vårdcentralen och fått hjälp med min handled. Eller ja, jag hoppas att det kommer hjälpa. Jag fick lite medicin utskriven, ett bandageliknande fodral ? som är skönt, och så tog de äckliga prover i armen, som jag hoppas visar positivt resultat (för mig alltså).

Jaha ni, sedan tog jag en promenad in till stan, hämtade ut tabletter och en bok på bibblan. Nu har jag hunnit laga mat som jag även kan värma upp ett par dagar framöver, diskat och dammsugit. Vilken fart jag haft!

Slut på tråkigt tjatter, Unga mödrar!

Här sitter jag och nojar. Jag hittade ett mail som inte var adresserat till mig personligen, utan till alla på min tidnings redaktion. Där hade flera stycken tackat för sin praktik och förklarat glädjen över att få komma tillbaka i sommar igen.

Huvudet börjar direkt att jobba för fullt - förstås. Hur många kan de egentligen ta in till sommaren? De kanske väljer detta årets praktikanter istället? Jag kanske bråkar om samma plats som 20 andra som också är kända och omtyckta på redaktionen redan?

Hur länge ska det vara såhär?

Känslorna gällande jobb och framtid går berg-och-dal-bana ständigt. Först är man superorolig över att inte ha något att göra under våren, när det är löst börjar man oroa sig inför sommaren. Löser sig sommaren inser man att hösten snart är här och att man inte vet vad man ska göra då. Sådär går det runt, runt och kommer förmodligen göra ett par år framöver. Ärligt talat vet jag inte hur länge jag kommer orka.

Förstås handlar det om att lägga 100% på att försöka, men problemet är ju att under tiden man lägger 100% på att försöka måste man göra någonting annat som innebär att man får pengar att betala mat och hyra för. Det går inte riktigt ihop.

Det är måndag igen och jag haft en kanonmysig helg i Karlskrona, trots att den varit alldeles för kort. Jag hade gärna stannat ett par dagar till. Vädret har varit underbart och jag älskar promenaderna i min lilla by den här tiden på året. Jag har umgåtts mycket med familjen och på lördagen umgicks jag med tjejerna!

Den här veckan känns ärligt talat sådär. Jag är hemma från skolan med en hemtenta hängandes över mig, jag hade uppskattat helledighet så som det såg ut på schemat, och efter nästa delkurs kommer jag se till att göra tentan klar innan den tomma veckan tar vid.

Vid lunchtid gick jag bort till Martin, Rebecca och Cornelis. Kramkalas med en alldeles för gó Cornelis, som visserligen hade saknat mitt halsband mer än mig, men som ändå fick mitt humör att bli bättre! Ikväll har jag haft jour och tog mig bort till kvinnojouren klockan 6. Nu sitter jag här och hade faktiskt tänkt plugga en stund. Jag hoppas att jag har tålamod!

Imorgon har jag tvättstugan klockan 07.00, smart drag tyckte jag eftersom jag ändå ska upp. Därefter blir det frukost och morgonpromenad och har jag pluggat på riktigt duktigt nu ikväll så ska jag lägga min energi på andra viktiga saker som behöver göras, dessutom ska jag till vårdcentralen med min handled på eftermiddagen. Jag hoppas för mitt liv att de kan ge mig mer hjälp än den man vanligen får; "prova med ipren och se till att inte överanstränga handleden". Jo tack, ipren är nog bra skit, men jag har haft ont i tre veckor och nu kan jag inte ens använda högerhanden längre. Vilken tur att man är vänsterhänt!

När jag läser igenom mina inlägg så blir jag så förbenat uttråkad. Vem fasen bryr sig om hur mina dagar eller veckor ser ut? Samtidigt är det väl så att alla vi som inte tjänar pengar på våra bloggar, använder dem till sånt här, åtminstone till 70%. Äsch, stå ut eller låt bli, får bli mitt svar till mig själv.


Hej på er alla blogg-gluttare! Yes, jag får pikar jämt och ständigt angående min ganska långtråkiga blogg. Men den kommer långt ner på listan och listan är för tillfället lång. Den innehåller mest plugg och tiden som blir över spenderar jag helst bortom datorns värld.
Idag har jag dock varit "ledig". Borde läst en massa, men jag nöjde mig med att skriva ut lite viktigheter och läsa på om mytem som jag imorgon ska skriva uppgift om. Resten av dagen har jag unnat mig ledighet.

I förmiddags tog jag och Michelle apostlahästarna bort till Jenny och Nova för lite fika, vädret har varit supermysigt idag så promenaden på det blev kalas. Nu har middagen just hoppat ner i magen, det blev kycklingröra med tomat och lök, röd quinoa och avocado.
Nu är det dags att bli svettig i träningslokalen. Step-up idag, helt i min smak. Det brukar annars stå box-pass på schemat på tisdagarna, men min handled är lite ur funktion för tillfället, så då får man byta ut mot något som inte är direkt ansträngande för handleden.Imorgon är det åter stenhårt plugg som gäller, men det har varit skönt att ta en dag mitt i veckan och vara i princip ledig!

Fredag igen och mitt senaste inlägg känns det som om jag skrev igår. Veckorna går för snabbt! Veckan har i princip bara snurrat kring skola och träning. Igår la vi ner ryggympan eftersom den är alldeles för enkel och gick istället på spinning. Jag har tränat det ett par gånger förut, men det var längesen. Detta betyder att jag idag har lite ont mellan skinkorna, annars finns ingen träningsvärk att klaga på. Men fy fan så tufft det var. Det enda jag kan känna är negativt med spinning är att det blir lite långrandigt. Man kör samma sak låt för låt (förutom att man står vissa låtar, sitter andra, lutar sig fram och sträcker sig upp), jag är ju annars en aerobicstjej, där det händer något nytt hela tiden och där det också krävs lite hjärnverksamhet. Men vi kommer nog köra spinningen igen iallafall, för jag var svettig som fasen efteråt och helt geggig i benen, så det kändes väldigt nyttigt och jag var nöjd.

Nu ska jag plugga ett par timmar, sen blir det en promenad i snötäckta Motala, bort till återvinningen och vidare ut till Bråstorp. Dammsugaren sa adjö under förra veckans storstädning, vilket resulterade i att vi fick låna Martin och Rebeccas för att kunna slutföra städningen. Detta var 6 dagar sen och det är hög tid att dammsuga alltså. Men idag är första dagen det finns tid att åka och köpa en ny (allt tar ju lite längre tid utan bil). Så nu ska den gamla ut och en ny in.Det blir slappt ikväll med god mat, som de flesta fredagar. Skönt att bara ta det lugnt. Imorgon blir det däremot utgång, om allt vill sig väl. Det var ett tag sen nu och ska bli jättetrevligt!

God söndag! Morgonen började med promenad hem till Jenny, Christian och Nova där även Eric huserar för tillfället. Där blev det frukost och massa Novamys. Nu sitter jag skönt i fåtöljen och slötittar på Let´s dance och har precis skickat in veckans skoluppgift. Ikväll blir det träning och film. En toppensöndag med andra ord!

Väntar även spänt på att få höra om husvisningen Johanna och Björn varit på idag. Huset ligger i Lyckeby och på hemnet ser det superfint ut. Från 30-talet, men helt omrenoverat. Vi får se om det var till belåtenhet. Spännande.


RSS 2.0