Jaha, sedan jag skrev sist så har den där efterlängtade helgen bytts ut mot en ny vecka.

Helgen var kanon. Lördagens förmiddag spenderades på stan, lite småshoppat blev det.
Bland annat härliga ljuslyktor från cult som jag gått och suktat efter länge och en härligt mörkblå
klänning.

När vi spatserar runt där på stan, utan minsta tanke på den tråkigt stökiga lägenheten får vi ett telefonsamtal.
Anna och Jimmy från Stockholm vill komma på blixtvisit när de ändå är på väg hem från Halmstad.
Jo, självklart får dom det. Men lägenheten då?

Det blev en snabblunch på Ströget, hem och städa som två tokar (nja, det gick sådär) för att sedan välkomna gästerna vid halv fem. När de anlänt i sin hyrda MiniCooper var det dags för middag och ombyte. Kvällen skulle spenderas hemma hos Jenny för att fira att Emily kommit hem från sin jordenrunt-resa och att Jenny var karl- och barn"ledig".

Kvällen blev toppen! Lagom spontant och trevligt, lite dans och Harrys också. Dra på trissor, Emmzy som brukar ogilla efterfest ordnade en alldeles egen på balkongen (Nej, prata om sig själv i tredje person är inte särskilt trevligt). Jag är förvånad själv! Det kanske är av värde att säga att vi var fyra personer. Det vill säga jag, Micha och våra två gäster. Men ändå, kul hade vi.

Veckan har varit tuff, det har varit grymt mycket att göra och gårdagen var gräslig. Inte tråkig, men stressig och väldigt krävande. Jag var borta mellan 06.20-23.00 och då hade jag inte gjort annat än att jobba och pendla.

Det blev saftig övertid på grund av att jag satt i rättegång mellan 9-16 och sedan hade åtal och domar att skriva ut och åklagare att kontakta för kommentarer. Vanligtvis när man sitter i rättegång så får man prioritera bort en del som man annars hade tagit. Problemet var att tingsrätten igår överöstes med "stora" åtal och domar. Dessutom var tåget försenat, så jag kom hem en timme senare än beräknat. Som om inte 22 vore sent nog :P

Helgen är som ni förstår grymt välkommen! Emily har kommit hem från sin jorden runt-resa som hon varit på i ett halvår. Imorgon blir det tacos (förstås) och lite andra festligheter. Harrys? Tja, förmodligen ;)

I övrigt ska jag försöka slappa så gott det går. Vädret skulle tydligen vända, såklart. Det får bli soffan helt enkelt!

Jag sitter på jobbet och uppgifterna för dagen har liksom lagts som en fin liten hög vid sidan om mig. Jag ska ta tag i alla de där sakerna, ringa alla de där samtalen och sedan gå på möte hos polisen. Ska! Först tänkte jag bara dricka upp mitt kaffe och invänta ett samtal som ska nå mig om cirka 5 minuter.

2 minuter från lägenheten finns en fantastiskt härlig brygga. Den där bryggan har jag inte sett förut, trots att jag ju faktiskt bott på samma adress ett tag nu. Det är en perfekt lite badbrygga med plats för filt och brassestol - men inte mer. Det är alldeles lugnt och tyst där, inte en kotte går förbi och över vattnet ligger några fina villor med altaner ute i vattnet. Vi avnjöt middagen där igår kväll. En tjusig sallad med färskpotatis. Då insåg jag vad som är det absolut bästa med sommaren. Lugnet vid vattnet - på kvällen!

Tjejerna ska ut idag, Måndagsklubben på Hugo (eller Texas heter det väl numera?). Själv ska jag kasta mig i soffan och mysa tillsammans med Lotta Engberg på Liseberg och sedan gå och lägga mig för att gå upp igen vid 05.00.

För egen del är jag glad att solen inte skiner. Hade den gjort det hade det känts tråkigare att inte följa med ut och dricka lite vin. Tråkigt för tjejernas skull, förstås.

Fast hade det varit skinande sol hade jag nog förresten inte tackat nej till lite vin i gröngräset innan tjejerna går ut. Men det är ju för stunden rätt onödigt att lägga energin på dom tankarna eftersom det regnar! :)

Lyssnar på Caj Karlsson, ska gå och ställa in matlådorna och sedan sätta på tv:n för att slappa till det!

God kväll på er!

Dagens sysselsättning ser ni om ni trycker på uppdatera (om inte innan). En mycket slapp och skön dag har det varit. Lång har den också varit då tvättstugan var bokad till 07.00 imorse.

Nu är det  väl de vanliga bestyren kvar; dusch, mat och lite tv som gäller innan det är dags att ta steget mot ännu en ny vecka!

Hela helgen har för övrigt varit underbart lugn och skön. Lite film, umgänge och städning blev det.Detta är min lille raggis med dressen speciellt utvald av mig!

Den mest underbara låten just nu enligt mig, vet dock inte om den är ny.Och så fina, fina Noah.  Mosters ögonsten
Dags att vakna! Bloggen alltså.

Själv har jag varit uppe sen fem, och sitter nu och slappar med en kopp kaffe på redaktionen. Lunchen har jag precis ätit upp och snart ska jag gå till tingsrätten och jaga fram ett åtal som inte verkar vara så lätt att få fram. Sekretess här och sekretess där gör att det ibland är knepigt trots att det är en offentlig handling, då vill dom maska i fem timmar och sedan läsa igenom det fem timmar. Ungefär så, ni förstår konceptet.

Under tiden jag väntar som idag, skriver jag de åtal jag fått ut på morgonen, ringer och jagar folk för andra intervjuer. Eftersom jag är tingsreporter slängs jag inte ut på så mycket reportage där man möter intervjupersonen, detta eftersom jag aldrig vet hur mycket jag kommer ha att göra med domar eller rättegångar på eftermiddagen. Istället får jag göra telefonintervjuer och läsa mängder med rapporter av olika slag. Senast en rapport från länsstyrelsen om kvalitetsutveckling i socialnämnden.

Så ser mina dagar ut ungefär. Lite annat också förstås, om det ekar helt tomt på tinget och så.Trots att solen inte lyser för tillfället är det varmt! Tydligen ska det bli sämre väder i helgen, men då får man hitta på andra saker helt enkelt. Förra helgen ägnade jag mig åt att försöka slappna av på olika sätt. På lördagen åkte jag till Varamon tillsammans med en bok och solstolen, helt underbart. På kvällen var det partaj och jag fick se Motala från sin allra bästa sida hemma hos Jannicas föräldrar. De bor på den högsta höjden med vattnet och hela stadskärnan nedanför. Vi tog en sväng hem till hennes syster och trots att jag inte skulle följa med ut, så hamnade vi ändå på Harrys. Supertrevligt!

Söndagen ägnades åt att slappa, städa och sitta i solen!

Men men.. Det där är ju historia!Jag ska bjuda på några bilder på Noah också, men inte idag. Han är 1 månad nu och så otroligt fin. Det har väl inte undgått någon att den lille fisen hade svårt att behålla maten i början och gick ner alldeles för mycket/upp för lite, men det verkar som om vindarna vänt. Igår visade det sig att han gått upp 410 gram på en vecka. Det "normala" är 150-200 gram, och ja, det händer alltså en del. Nu är han ingen trekilos-kille längre, utan har klättrat upp till 4-kilos strecket! Tja, nu är väl inte det här av allmänintresse, men eftersom det varit lite oroligheter kring hans vikt, så är det där intressant i allra högsta grad just nu :P

Jag önskar att jag kunde vara där och har lite ångest över hur "stor" han kommer ha blivit när jag kommer hem. Sedan vi sågs för ett par veckor sedan har det hänt mycket. Igår skickade Johanna en film till mig, som vittnar om att han är mycket mer vaken och aktiv.Det var det hela just nu. Tingsrätten skriker efter mig.. eller inte.

RSS 2.0