Dagen har sprungit iväg - likt alla andra. Ni märker hur väl rubriken i headern passar till inläggen va?

Idag har jag påbörjat uppsatsplanen och skickat iväg ett rackarns långt mail med frågor till min handledare - har man en så ska man väl använda den, tänkte jag. Sagt och gjort, många frågor dyker upp och mina rörde främst mina tänkta frågeställningar, användandet av informanterna och när man rör sig i gränslandet vad gäller etisk problematik. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Efteråt kom som sagt Cornelis, vi roade varandra ett par timmar och sedan stannade även hans föräldrar på middag.

Nu är det snart dags för Idol och jag tackar hösten för en sak - mysstämningen på kvällen, att tända ljus och behöva ta på sig en extra tröja eller filt. Härligt!

Imorgon blir det förmodligen en shoppingtur till Linköping. Lite som behöver inhandlas tror jag, skor bland annat.

Tjo och tjim, vi hörs imorgon

Blev helt paff när jag slog på radion - Uffe Larsson är död. En av Sveriges härligaste tv-personligheter som synts i tv sedan jag var liten (och längre än så). Bara 53 år gammal.

Vad man påverkas, känner och tänker när sådana här saker inträffar helt oväntat.
Vila i frid!


Goddag, goddag!

Tisdag alltså och veckan har som alltid startat i världens fart. Lördagen ägnades åt Martin, Rebecca och Cornelis flytt. Mycket trevligt, men också krävande förstås. Hela söndagen kände jag att jag hällt i mig ett par flaskor vin kvällen före, dessvärre hade jag inte druckit en droppe. Jag körde till maxi och storhandlade, fortsatte ut till M & R för att lämna tillbaka bilen och få i mig lite kaffe. Sedan orkade jag inte så mycket mer. Jag pluggade en liten stund, men lät mest eftermiddagen gå framför tv:n.

Föreläsning igår, vidare in till stan för lunch med Michelle. Vi fortsatte upp till Jennifer, vi drack kaffe och latade oss i soffan tills jag var tvungen att gå ner till jouren. Tanken var att kvällen skulle spenderas där eftersom jag hade jour tillsammans med en annan tjej. Hon dök aldrig upp (?) så vid 19.00 vidarekopplade jag telefonen och gick hem.

Idag är det förmiddag med plugg som råder. Har skickat in min mötesdagbok precis och ska nu påbörja min uppsats-plan. I eftermiddag kommer Cornelis hit och leker med mig någon timme, efteråt kommer hans mor och far på fika.

Det var det hela! Tjo på er.

Efter en dag på stan kommer jag hem och är kanonglad.
Jag har inhandlat kofta och klänning modell konstig (men nice), och i den nya inredningsbutiken som hette Josefinas rum och ingenting annat, köpte jag superhärliga kronor i fil-de-fer att ha blockljus i. Även en söt liten ängel fick följa med hem.

Jag, Jenny, Nova och Linda käkade lunch på det nya och mycket snygga fiket Sjöglimten innan vi fortsatte turen på stan.

Väl hemma öppnar jag mailen och har fått post från min fantastiska handledare. Hon är så otroligt bra, kommer med precis det man behöver höra och kan ge konstruktiv kritik likt ingen annan. Idag var mailet extra trevligt att läsa. Efter en lång återberättelse av min tenta (som visar att hon är intresserad och lägger energi på dem) stod:

Japp, jag skrev spontant uppe i högra hörnet av din tenta efter första genomläsningen: "jag kan inte begära mer".

Ja, väl godkänt i första kursen alltså. Helgen börjar bra!


God morgon, fredag!

Vaknade tidigt idag, har ätit frukost och småsneglar just nu på Vakna! Vid tio ska jag åka in till stan, lämna en väska till Michelle som är på körskolan och ska åka till Stockholm efteråt. Vi ska dricka kaffe på stan, sen ska jag besöka nya inredningsbutiken Josefinas hus som öppnar idag. Spännande!

Vid tolv är det dags att träffa Jenny och Linda för lunch, sen måste jag köpa en liten blomma också. Ikväll ska vi ha inflyttningsmiddag i Kvinnojourens nya lokal och visst måste jag ge oss en liten inflyttningsblomma då!

 

Måste dessutom hinna plugga en del innan dess och i uppgift från skolan har jag att skriva upp alla mina möten jag har under två dygn. Först bör jag fundera på vad jag anser att ett möte är. I det här sammanhanget får jag nog säga att det är; när jag på något sätt kommunicerar med andra människor - kända som okända.


Idag är det torsdag, men känns som fredag av någon anledning.

Jag har ägnat dagen åt att transkribera och städa, äntligen luktar det gott här hemma och det är rent! Det jag funderar över är hur vissa människor kan ha det ständigt väldoftande hemma. Trots att dessa människor förmodligen inte går runt och putsar 10 gånger om dagen så luktar det alltid skurmedel. Nu är det förstås inte så att det luktar illa här hemma, men det luktar mest ingenting och när man har det nystädat luktar spray och andra medel bara ett par timmar. Mirakelmedel, ja tack!

Det var längesen jag visade upp min fantastiskt fina systerson här i bloggen. Han är 4 månader på söndag och en helt otroligt glad och ljuvlig liten kille. Jag längtar efter honom varje dag, men ofta får jag små upplyftande mms som gör hela min dag!

Helt inne i ett TV-program. Det börjar oroväckande tidigt minsann! ;)


Det finns en del att bocka av på listan idag. Morgonen började med tvätt, massor av tvätt. Den hänger på tork just nu och det är dags att börja plugga. Får se till att palla transkribera 7 minuter till idag, jag behöver läsa och jag tänkte försöka hitta något vettigt på platsbanken, inte så lätt alla gånger.

Vid lunchtid ska jag möta Michelle som håller till på körskolan och Jennifer som jobbat, då ska vi käka lunch på stan. Måste dessutom gå till apoteket och inhandla lite grejer och köpa en ny datormus någonstans.
- Jag och Nova lekte med Michelles datormus häromdagen och drog från båda håll. Att en 1,5-åring gör det är väl okej, men att 23-åriga jag inte förstår bättre är pinsamt. Jag får helt enkelt gå med svansen mellan benen och köpa en ny.


Jaha. 7 minuter har jag alltså fått ner på papper nu och det ser så jäkla löjligt ut. Hur skriver man skratt, tystnader och pauser? Jag använder mig av haha, (tystnad) och ... Ser inte riktigt klokt ut. Ska googla och se om jag kan få någon slags hjälp.

Ikväll blir det soffhäng tror jag. Idol och Andra avenyn måste man ju se, dessutom ska jag laga dilliga laxpaket och servera med allsköns grönsaker och persilladodressing.

 

Kikade just in på ButikBasilikas hemsida och det började kittla i shoppingtarmen. Inte så överdrivet ofta på sista tiden har jag beskrivit min inredningslust i bloggen. Det kanske faktiskt är så att den har åsidosatts när jag haft en massa annat att göra, då behövs lite inspiration. Jag skulle vilja få höstfint på balkongen och bara älskar lantlig charm. Dyrt behöver det inte heller bli.




Höst, regn & rusk beskriver lämpligast dagen. Inte för att det på något vis ställer till det eller gör dagen sämre, utan bara för att det är just så det ser ut.

Jag har mest gått runt här hemma och pysslat. Förberett tvätt, vilket blir ett heltidsjobb ett par dagar framöver känns det som, läst litegrann i nya kursboken och mest gått runt och myst med tv:n i bakgrunden. Inte alltför effektiv, men rätt nöjd ändå!

Nu är det dags att sätta fart. Ska påbörja min första transkribering någonsin. En 20 minuter lång intervju ska tecknas på papper ord för ord dessutom med pauser, tvekanden, garv. Ja, ni vet! Kan inte riktigt säga hur lång tid det kan tänkas ta så därför är det bästa att sätta igång.

Hemma igen efter en underbar vecka i Turkiet. Allt var toppen. Hotellet var bra, solen sken och baden var många. 35 grader varje dag och 29 i vattnet, inte så dumt va?

Åter på hemmaplan med allt vad det innebär, också nytt utseende och rubrik passande för min blogg som kanske alltför ofta rör just tid.

Hoppas ni har det bra. Jag återkommer!



Tentan är inskickad, observationsdiskussionen likaså. Den sista tvätten hänger på tork och resväskorna står än så länge relativt opackade. Men, packningen är inte det sista som ska göras.

Det finns en hel del grejer att pyssla med. Bland annat måste ett stor pastasallad göras eftersom vår resa börjar redan 10.30 imorgon, innan vi är framme i Alanya runt 01 imorgon natt. Pengar ska tas ut, prylar ska köpas, hemmet ska tas om hand så att det inte har dött när vi kommer hem nästa söndag (vilket jag inte tänker fundera så mycket mer på ännu).

Ikväll ska middagen avnjutas tillsammans med Michelle, Jennifer, Evve och Linda. Kallade vi det för avskedsmiddag? Haha. Nerverna ska precis som hemmet tas om hand. Jag var på en sådan här resa sist 2006 och är mer än väl värd det nu.

Allt känns alltså rätt härligt just nu.


God morgon, måndag!

Helgen har varit trevlig. Eller fel, lördagen var trevlig. Gårdagen var inte toppen direkt. Jag låg i sängen till klockan två, vilket i princip aldrig har hänt (möjligtvis en eller två gånger under den ljuva ungdomen).

Jag ska inte säga att det hände för att jag mådde för dåligt, men det var segt och det var så skönt att ligga och titta på tv till långt in på dagen. Det känns inte sådär skoj i efterhand, eftersom jag i princip inte hann göra någonting annat, men det gäller att hinna ikapp idag istället.

Nu ska jag plugga järnet fram till halv tolv, då är det dags att åka till skolan för föreläsning mellan 12-15. Igår var jag duktig och skrev ut två artiklar så nu kan jag dessutom plugga timmen på bussen. Skönt!

Det ska nog gå an denna veckan, men snälla, håll tummarna för mig. Jag har att göra.

Trevlig vecka!

Fredagens goda fläskfilé nyss avnjuten. Hösten har kommit hit och jag börjar känna tröttheten komma krypandes. Veckan har erbjudit lite av varje. Höstens för mig första möte med kvinnojouren hölls i måndags och vi hjälptes åt att putsa fönster, sätta upp gardiner, lampor och tavlor i den nya lokalen som för övrigt var totalt toppen.

Tillräckligt stort, möjlighet till avskilda samtalsrum, ett stort kök och ett rymligt kontor.

Jag hade jourpass igår, passade Cornelis ett par timmar och sen roade vi oss hemma hos Martin och Rebecca hela kvällen. I övrigt har det varit skola med föreläsningar och observationer, jag har börjat få resfeber och funderar på hur i hela världen jag ska fixa nästa vecka?

Den blir intensiv. Inte nog med att jag har föreläsningar så ska jag också skriva en tenta, ha observationsdiskussion med två kursare, skriva 4 sidor kring vår observationsdiskussion, packa, ha resfeber (varje dag), inte glömma att gå till jouren för inlämning av telefon eller att jag ska gå till apoteket och slutligen hitta rätt på Arlanda och lyckas komma till Turkiet.

Jaja, först väntar helg med födelsedagsparty för Jenny imorgon. Wihooooo!


Noahs dop var härligt, förstås. Han är världens finaste bebis! Vi pratar med varandra, skrattar med (eller åt) varandra, han spyr lite på mig, vi fortsätter prata, skratta och kramas. Ibland när diskussionerna blir för enformiga somnar han och jag klappar försiktigt på hans fina kinder, snusar honom i pannan och funderar på hur det kan komma sig att han inte alltid har funnits här.

Han är så självklar, så viktigt och så otroligt fin och älskad.


Ny vecka, nya tag. Skola, födelsedagsfest och packlistor väntar, jakten på den försvunna handspriten fortsätter (utan resultat har den sökts i Linköping, Motala, Karlskrona och Stockholm). Om 12 dagar väntar sol och värme!

RSS 2.0