Huvudvärken har varit konstant idag. Trots det har jag lyckats göra allt som stod på att-göra-listan för dagen.
  • Jag har varit på biblioteket och pluggat.
  • Packat
  • Slagit in presenter
  • Lagat middag
  • Hämtat ut biljetter
  • Rensat ut bilder och dokument från datorn (puh!)
  • Lyckats få bort huvudvärken efter första koppen kaffe 19.00 (borde kommit på orsaken tidigare)
Ja, ingen vidare intressant lista alltså.Imorgon åker jag en sväng till Karlskrona. Funderar redan på hur i hela världen jag ska få tiden att räcka till. Jag måste helt enkelt inse att jag inte kommer hinna göra allt jag önskar (som vanligt). Det är bara att gilla läget, släppa det dåliga samvetet och göra det som hinns med. Under tiden ska jag åtminstone försöka slappna av litegrann och mysa med familjen.

Idag är det fem månader sedan jag vaknade med ett nervöst ryck klockan fyra på morgonen och pratade med en mycket trött - men lycklig nybliven mamma. Det är nästan två månader sedan jag sist kramade liten, fin och glad systerson Noah och jag längtar så enormt mycket efter att få mysa med honom imorgon igen.
Ja, såhär ser det alltså ut i min lilla boning idag. Jag trivs - tro det eller ej. Det känns härligt att göra något nytt och spännande. Det är aldrig enkelt att sätta igång, veta var man ska börja, hur man ska formulera sig och vad som är relevant. Men det är spännande också!

Nu är det dags för lunch. Kylskåpet är förvisso nyligen fyllt, men lunchmöjligheterna var inte sådär jättemånga. Det får bli en liten grönsakstallrik med avocadoröra med citron och svartpeppar. Till det morot, oliver och broccoli. Wow vilken pangis! haha


Allvaret har börjat. Det är uppsatsdag nummer 1 och här sitter jag och skriver en blogg och ska snart gå till tvättstugan och hämta tvätten jag hängde dit runt 8 imorse. Katastrof! Vad håller jag på med? Blogga, tvätta?

Njae, det är inte helt lätt att sätta igång med uppsatsen på riktigt. Men nog har jag börjat alltid. I ett dokument finns nu nerpräntat en rad kategorier som jag ska ta mig igenom under dessa veckor; kvinnojourens roll, arbetet med kvinnan, kvinnojourens relation till rättsväsendet och andra aktörer. Tja, dessa är huvudrubrikerna. Än så länge alltså.

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och fortsätta rada upp liknande kategorier med dess underrubriker, sedan ska jag ta högen med böcker och systematiskt gå igenom dem för att ta reda på hur de kan komma till användning inom respektive kategori.

Det blir en lång dag. Bye bye bloggen, bye bye tvättstugan. Hej kaffe!

Wow vilken födelsedag jag fick igår. Nu är man 23 år och det känns för tillfället okej ;P
Morgonen började med att Michelle fixat god frukost med ballonger, blommor och presenter. Jag fick ett armband från Snö of Sweden som jag hoppats på sedan jag såg det på Arlanda på väg till Turkiet. Det är så fint, som på bilden nedan men i brunt! Efter frukosten blev det en sväng på stan där den egna födelsedagspresenten blev lite kläder till kvällen och denna fina murgröna på båge som ju är så tjusig.På kvällen kom mina fina vänner och vi hade lite galej här hemma. Bland annat hade vi musiktävling och tipspromenad och det var så rackarns trevligt. Med sig hade de också finfina presenter. Bland annat grymt fina väggljusstakar med blockljus!


 Bra och behaglig fredag. Handling och städning avklarad, nu är det bara middag och planering av morgondagens festligheter kvar. Nu däremot sitter jag i skön-fåtöljen och slappar.

Öppnade just mailen för första gången idag (!!!) och blev totalt överlycklig. Den 10-sidiga uppsatsplanen jag slitit med i en vecka nu var tydligen i toppklass. Jag blir så jäkla glad. Jag kan ju!

Imorgon är det tydligen någon som fyller år. Lite onödigt tycker jag, men det är väl bara att gilla läget. Trots att jag tycker att det känns lite väl magstarkt att bli 23 så glädjer jag mig åt att ha lite galej här imorgon kväll och att för en gångs skull få brev på posten (råkade se 2 kuvert när posten kom idag, hihi) Av handstilarna att döma var ett från mormor och Stybbe och ett från mamma (och övriga familjen gissar jag).

Nu ska jag läsa bloggar och slappa, sedan ska de förberedas inför musiktävlingar och annat trevligt!

...ja, en sådan är jag idag! Äckligt ord, krass verklighet.

Egentligen vill jag gömma mig under täcket, hyra 20 barnfilmer (otecknade), rulla ner persiennerna (som inte finns) och ligga där i mörkret och tycka synd om mig själv.

Äh, så långt kan jag ju inte gå. Istället tar jag en promenad till stan, lunchar med Michelle, Jenny och Jennifer. Efteråt promenerar jag hem, pluggar någon timme, drar på mig träningskläder och sticker iväg på ett step-pass. Det låter lite vettigare va? Ja, så får det bli!Igår satt jag och funderade på ålder och fick för mig att jag fyller 25 nästa år. När jag insåg att det är två år dit och inte ett så blev jag så lättad att jag ville göra bakåtkullebyttor över hela lägenheten. Åldersnoja på g alltså. Läskigt!Pluggandet går framåt jag ska inte säga annat. Trots det känns det lite läskigt som om man jobbar och jobbar men inte riktigt vet om det kommer ge något resultat. Jag tänker ibland att planerna bara är inbillat genomförbara. Men, jag håller skenet uppe och jobbar på, håller mig till positivt tänkande och ser fram emot uppsatsarbetet med skräckblandad förtjusning.


Helgen har varit otroligt lugn och skön. Mycket slappt i soffan, en sväng på stan, goda middagar och söndagen spenderades ute på landet hos Martin, Rebecca och Cornelis. Supermysigt!

Nu har jag jobbat ett par timmar och anser att det är dags för en promenad. Utanför fönstret är det gråare än vanligt, men lite mysigt att dra på sig ett gäng behagliga kläder, grova dojor och traska rakt in i skogen. Höst alltså!

När jag kommer tillbaka är det disk och tvätt som står på listan innan jag tar upp skolböckerna igen.

Vi hörs!

Jag gick upp tidigt imorse (det är ju fortfarande tidigt för att vara söndag), detta eftersom plugga plugga plugga just nu är det största som händer i mitt liv. Det kanske inte låter särskilt stimulerande och under några veckor har det verkligen inte känts så heller.

Jag har varit så förjordat trött på lärare som slänger ut stora jäkla uppgifter 2-3 gånger i veckan, uppgifter som kräver bokade möten inom 2 dagar med människor som har fullt upp hela tiden. Jag har varit trött på lärare som tror att allt är möjligt och att elever inte behöver vara lediga någon gång. Trött på lärare som efter dessa tjugotalet färdiga uppgifter berättar att uppgifterna inte spelar någon som helst roll för betyget, utan bara har syftat till att kunna föra diskussioner under föreläsningarna.

Jaha, jo, jag tycker det är trevligt att plugga. Jag vill självklart kunna vara delaktig i diskussionerna och jag hade absolut inte skitit i dessa uppgifter även om jag hade vetat att de inte var betygsgrundande. Däremot hade jag nog kunnat släppa kraven litegrann och inte behövt känna att de handlade om liv eller död. Motivationen hade nog inte varit på noll och jag hade kunnat låta bli att göra de uppgifter som kändes som att bestiga Mount Evererst eftersom jag samtidigt hade två stora uppgifter till att hålla på med.

Ja, ni fattar grejen.

MEN.. Så här är det. Idag när jag satte mig med min uppsatsplan klockan 7 på morgonen så hände något. Det gick framåt, jag skrev saker som jag verkligen kände att jag kunde stå för. Jag känner att jag har alla förutsättningar på min sida när det gäller att göra en riktigt trevlig uppsats... och sist men inte minst, jag längtar efter att få sätta igång med min uppsats, följa ett eget schema och förhoppningsvis känna att jag gjort något viktigt, intressant och stimulerande.

Jag är medveten om att arbetet för att få fram en bra uppsats är hårt. Jag kommer säkert gråta, skrika och sparka många gånger, bete mig som en 3-åring och vilja ge upp. Det är den verklighet som följer med ett relativt omfattande arbete, men jag vet också att ämnet jag valt passar mig, att jag kommer kunna stå för det och att det mellan skriken också kommer finnas beslutsamhet, tillfredställelse och ett jävlar anamma...

...och visst är det härligt?

Jahapp. Denna eftermiddag skulle ägnas åt plugg men när jag försökte logga in på platsen där uppsatserna jag ska läsa är registrerade så fungerade det inte. Lite åtsnörpt mage, men sedan kom jag på; wow, jag behöver inte ägna denna lördagen åt plugg och jag behöver inte heller ha dåligt samvete över det eftersom det ju faktiskt inte gick.

Häftig insikt!


Hittills denna dag har tvätten blivit tvättad och stan har gjorts osäker. Intersport hade flyttrea och jag slog till på ett par träningsbrallor från Rönisch. I och för sig "bara" 15 procent nedsatta, men rabatt är alltid just rabatt.

Övrig lördag ska ägnas åt kvällstidningsläsning, bokläsning, disk , tvätt, god middag och tv-tittande.

Skönt med en så lugn helg."Oh and Rodney.. While you´re shavin' shave my balls"God eftermiddag!

Jag får väl hålla efter mitt dagliga bloggande nu när jag har börjat.

Förmiddagen innebar föreläsning och när jag kom hem vid halv två var det tänkt att jag skulle plugga ett par timmar. Det satte dock det jäkla mail-problemet stopp för. Jag försökte lösa lite grejer med det och när jag var klar var motivationen på noll. Nya tag imorgon då jag är "ledig" hela dagen och kan plugga i lugn och ro.

Nu ska jag alldeles strax springa iväg på ett spinningpass. Jag får hoppas på att jag har turen på min sida idag. Jag börjar fundera på om grisflunsan går på Sporthuset eftersom det är inställda pass mest hela tiden på grund av sjukdom.

Ikväll ska jag slappa i soffan, lägga mig tidigt för att sedan gå upp ännu tidigare imorgon och sätta fart med pluggandet så att fredagseftermiddagen kan bli avkopplande.

Tjo fräs!

Trött! Ja, det är precis vad jag är. Jag har pluggat sedan 8 imorse och har inte tagit några överdrivet långa pauser. Det har gått som det borde och jag är nöjd. Det där med att göra upp schema när man har så här mycket att göra passar mig perfekt. Då vet man vilka av alla tusen grejer man ska ta tag i först, och det blir således inte så förbannat rörigt i skallen.


Nu väntar träning om en timme. Det ser ut som att jag får lunka dit ensam. Michelle är på körskolan och Jenny är hemma med Nova. Det är helt okej att träna ensam men det är vägen dit som är tråkig. Jaja, mycket kläder måste på, solen skiner men luften är ordentligt kall.När Jennifer var här häromdagen satte vi igång sköna 90-tals rullen Dårfinkar och Dönickar. Hon har tjatat efter ungdomsserier från 80- och 90-talet under lång tid och när jag var i Karlskrona för ett tag sen så tog jag med mig den, Ebba & Didrik och Allis med is. Hösten är räddad kan man säga.


Det är så jäkla kallt här hemma att jag var tvungen att leta upp mina duntofflor. Helst vill jag ha jacka och halsduk på mig också, men där tar det stopp känner jag. Alternativet är ju att försöka dra på elementen lite mer, men hur ska man då överleva när den verkliga vintern kommer?

Egentligen skulle jag hålla till på ett svettigt box-pass just nu. Men med min vanliga tur så var passet inställt just idag när jag kände att jag behövde slå av mig lite frustration.

I väntan på Andra avenyn funderar jag på att sätta igång dokumentet med uppsatsplanen, men jag borde nog vänta tills imorgon bitti och släppa allt vad studiepanik heter. Istället bör jag tända lite ljus i lägenheten, koka en kopp te och krypa upp i soffan med boken jag just påbörjat - Mons Kallentofts Midvinterblod
Snälla Lene hjälpte mig att hitta till supporten för hotmail. Mitt könummer är...

1114307442


Vilket jäkla skämt, haha. Ja, jag är trots allt tacksam över att jag hittade dit, men man undrar ju om jag kommer få hjälp innan graven om det nu är könummer som i nummer.Fruktansvärt jobbig dag. Motivationen är på noll och jag har hur mycket som helst att göra. En uppsatsplan på 10 sidor ska lämnas in om en vecka. Hittills har jag 2 väldigt ostrukturerade sidor nerskrivna. Jag har fått göra upp ett schema över vad och när jag ska jobba mig framåt bit för bit. Håll tummarna!Helgen var härlig. Mysig middag med Michelle, Jenny, Christian och Nova i fredags. Idolkväll också förstås och helt rätt att Karolina fick lämna, men aldrig har väl så många varit så dåliga samtidigt?

Lördagen spenderades med en mysig dag på stan, köpte lite presenter och även mina första jeansleggings (efter alla andra, förstås) och på kvällen blev det lite inflyttningskalas hos Linda med avslut på Harrys dansgolv. Mycket, mycket trevligt!


Mitt hotmail-konto är blockerat efter ett förbannat virus tidigare i veckan. Där finns alla mina kontakter sedan 2003, så hur fan jag ska lösa det här med byte av mail vet jag inte.

Jag blir så jävla trött på sån här skit. När jag förstod att någon hade hackat sig in i min mail så bytte jag lösenord direkt. I några dagar har jag nu kunnat logga in med mitt nya lösenord. Då tycker man för fan att dom borde kunna varna för att de kommer blockera mailen av säkerhetsskäl. Då hade inte dessa problem uppstått eftersom jag hade kunnat lägga över alla kontakter i en ny mail.

Jävla muppar!

Vad gör jag nu då?

Förresten.. Jag glömde gratta min fina syster på 20-årsdagen. Ja, jag ringde henne förstås, men på bloggen menar jag. Alla som fyller 20 år och får gå på systemet måste ju bli offentligt grattade.

I och för sig är kanske inte systemet det mest primära för en nybliven mamma, men jodå, hon var där på sin födelsedag för att köpa bärs till släktkalaset på kvällen. Och eftersom hon inte ammar tar hon sig ett glas lite då och då. Så systemålder - välkommen ;)

När jag kom att tänka på att hon fyllde just 20 så fick jag tänka både en och två gånger. Det känns som om hon var där för längesen. Så har jag aldrig tänkt förut och alla tårar jag grät när hon blev gravid och "var alldeles för liten" beskriver det där mer än väl. Men så helt plötsligt, när hon är som vilken annan mamma som helst, med en massa ansvar, babysim och öppna förskolan, husletande (väldigt kräset dessutom) så känns det som om hon har varit vuxen hur länge som helst.

Jag är så otroligt stolt över henne - min fina lilla lillasyster som plötsligt blev stor.


God morgon!
Idag är det svinkallt ute, tittar ut genom fönstret och ser de starkars grannarna stå och skrapa is från rutorna. Det var nyss sommar, även om den inte var något att hurra för. Man behövde iallafall inte halsduk och vantar för att gå ut på kvällen.

Jag har varit vaken ett par timmar, ätit frukost och gått runt här och såsat. Nu är det snart dags att sätta igång med dagens plugg - att förbereda en intervju.

Jag längtar bort också. Inte så värst långt egentligen. Läste hos min vän Helena att hon ska åka till Göteborg, då blev suget efter den härliga staden stort. Det är så otroligt härligt att vara i storstan en helg på hösten. Det blir extra mysigt då på något vis.
Jag har bestämt mig för att inte åka till Stockholm i helgen. Det hinns inte med känner jag. Men snart kanske det får bli en inplanerad helg dit eller till Göteborg. Who knows!


Skulle lägga upp lite bilder från lördagens kalasande tänkte jag. Nu ville
min blogg uppenbarligen inte lägga upp fler än två,  men det är ju alltid något!
Veckan började bra. Måndagar är ju annars inte veckans bästa dag i mitt tycke. Jag hade föreläsning på förmiddagen, träffade Michelle och Jennifer för lunch på stan. Efteråt gick vi hem till Jennifer en sväng för lite kaffe och vid fem tog jag mitt pick och pack och drog ner till kvinnojouren.
Vi hade medlemsmöte igår, men innan det gjorde jag en kortare intervju inför uppsatsen. Inte för att jag egentligen hade tänkt sparka igång med den ännu, utan för att läraren krävde intervjuträning med anknytning till uppsatsen. Kändes inte helt okej att göra det eftersom huvudet just nu jobbar för fullt för att överhuvudtaget komma till frågeställning och sådana saker. Men det gick bra trots allt.

Nu har jag skrivit klart en observation och tänkte plocka lite här hemma. Ikväll skulle det tränats egentligen, men schemat var inte helt till belåtenhet. Istället blir det step-up imorgon och spinning på torsdag. Får väl ta en promenad ikväll när mörkret lagt sig istället.

Sitter och funderar på om jag ska åka till Stockholm på utbildning för kvinnojouren i helgen. Egentligen har jag verkligen inte tid eftersom en intervju, transkribering och analys ska lämnas in söndag kväll och jag har massa annat att göra innan. Men jag vill! Jag får fundera lite till helt enkelt.

Helgen har erbjudit en hel del. Plugg och tvätt bland det mindre trevliga, idolkväll hos Martin, Rebecca och Cornelis i Klockrike, tärningsfest hos Evve och soffslapp bland det definitivt bättre. Söndag igen då ja, Jennifer kommer hit och dricker kaffe i eftermiddag och ikväll är det soffhäng som gäller med bland annat den senaste Wallander på schemat. Nice!

Igår kväll hade vi supertrevligt hemma hos Evve. Vi spelade tärning vilket innebar att vi, 8 tjejer, köpt prylar för 100 spänn var (en mycket blandad kompott) och skulle sedan få par för att få ta något i högen av en massa inslagna presenter. När alla paket i högen sedan tog slut var det dags att öppna.

Efteråt satte Evve en hemlig tid som ingen av oss visste om, varpå vi sedan slog tärningar för att få par igen. Då var det dags att "sno" de öppna presenterna av varandra. Vilken stress, vilket kaos och fy fasen så roligt!Jag hade en jäkla tur måste jag säga och fick efter halva tiden (totalt visade det sig att vi höll på i 45 minuter) par i princip varje gång det var min tur.

Hem kom jag med bland annat ett stort paket härliga blockljus, ljuslykta, skål, kökshanddukar, sköljmedel, disktrasor och en hel del annat. Mycket nöjd, förstås!


Idag känns allt lite lättare. Kanske beror det på att det är fredag, att jag kommit igång ordentligt med min intervjuanalys och att mina nära och kära är så bra på att komma med små stärkande ord. Det älskar jag er för!

Snart kommer Martin, Rebecca och Cornelis hit på fika och för att lämna en dator till Michelle. Hon är dock inte hemma, utan är så ihärdig och duktig på körskolan. Fort ska det gå! :)

Ikväll kommer nog Jennifer hit för att kika på idol. Förhoppningsvis har vi då lyckats hämta oss efter gårdagens extremt pinsamma idol-avslutning. Stackars tjej alltså. Hon har definitivt inte varit någon favorit för mig, snarare tvärtom, men igår kände jag så otroligt mycket med henne. Ingenting kan bli så pinsamt i det här sammanhanget som just det hon råkade ut för. Jag hade ångest i magen ändå tills jag somnade.


Herregud vad veckorna går. Jag blir rädd! Hur ska man hinna andas när tiden bara springer iväg? När jag var liten tog allt lång tid, sommarloven var nästan utan ände och skolåren likaså. Nu finns inte möjlighet att göra ingenting och min oro över vad som komma skall 2010 börjar växa sig i takt med tiden. Det är just det - jag vet inte vad som är på väg, men ändå vet jag att jag inte har lång tid på mig att ta reda på det. Jag vill inte vara arbetslös, känner inte att jag kan köra slut på mitt csn-lån genom att plugga halva livet. Jobben växer inte på träd, så vad gör man? Kämpar på, söker jobb och ser till att inte blunda för verkligheten, det är viktigast tror jag.

Det är skrämmande när sådana saker hinner ikapp.

Det är tufft i skolan och jag känner mig stressad eftersom jag inte hinner med i den takt jag önskar. På väg hem från skolan blev jag låg och stressad och började fundera på hur fasen min uppsats ska gå i lås.

Det är väl så det ska vara ibland, det går upp och ner - tankarna likaså. Jag mår bra i nuet men avskyr att oroa mig inför framtiden. Eller kanske i ärlighetens namn - oroa mig över pengar, för det är ju just det allt handlar om i slutändan. Jag kräver inga stora saker, bara ett hem där jag trivs, mat på bordet och möjligheten att göra saker jag mår bra av. Tanken på att dessa saker faktiskt inte alltid går att ta för givna är skrämmande.

Tack och lov kände väl min syster på sig att humöret inte var på topp idag. För plötsligt pep det till i mobilen och i meddelandet fanns det här:


Han är det finaste som finns och lyser upp vilken jobbig dag som helst.


RSS 2.0