Vilken solig och mycket, mycket härlig fredag! Trots att jag inte kan påstå att min helg kommer bli ledig, så är det ändå en speciell känsla när fredagen kommer. Dessutom är det soligt och varmt!

Det var tufft att gå upp imorse, men det var ord och inga visor (tur att jag oftast är bestämd mot mig själv). En tallrik gröt och en utläst tidning senare tog jag tag i lite fix och trix med uppsatsen, som jag skickade till min handledare för sista gången innan den slutliga inlämningen som är på måndag. Jag gillar henne skarpt och hon är grymt bra på att vara konstruktiv i sin kritik. Jag fick fina ord kring det jag skrivit, men blev också tipsad om att föra in en del saker jag inte tänkt på. Detta kommer säkert inte ta särskilt lång tid, men jag fick litegrann att fundera på.

Efteråt inhandlades dagens Aftonbladet och Klick! och fick tillsammans med min utskrivna uppsats bli sysslan i solen ute på gräsmattan. Skönt!

Det blir tidig middag idag eftersom Jennifer och hennes mor hämtar upp oss innan fem. Då bär det av hem till henne för en öl på uteplatsen. Fubbiga Jennifer bor i ett stort, gräddigt hus uppe på kullen, vilket innebär att hon har en riktig trädgård. Hon bor visserligen i källaren och delar trädgården med andra, men det är lik förbaskat en tomt och hennes lägenhet är sjukt mysig. Det jag ville säga med detta var, att det kan inte bli bättre än en öl på hennes uteplats en så härlig sommardag som denna!

Vid 19-tiden ska vi gå ner till Harry´s för melodikryss! Mysig fredag - som vanligt!

Imorgon blir det plugg och slapp och förhoppningsvis lite sol även då. Picknik kanske, om vädret tillåter och tiden räcker till! Söndagen måste också, till fullo antar jag, innehålla plugg. Då gäller det helt enkelt att köra stenhårt!

För övrigt är jag fortfarande helt berusad och till viss del oförstående kring det faktum att jag faktiskt har en systerson som är helt ljuvlig. Jag kommer nog inte förstå det förrän jag får träffa honom - om 9 långa dagar!


När man tvingas vänta på ett möte, får man glädjas åt det här:







Ja det är sant, klockan 01.49 föddes den här finfina killen, 8 dagar före beräknat datum. Han är så himla fin, vägde 3500 g (nånting) och var 51 centimeter lång. Nu är det enda som saknas ett namn :) Jag är så ofantligt stolt över min lillasyster som jag nu tvingas inse är vuxen! När hon ringde vid tio i sex imorse lät hon trött men lycklig!

Hälsar en mycket stolt
Moster Emmzy



Söndag och sol - och plugg! Det har minst sagt varit långhelg för mig och definitivt från bloggen! Det går framåt med uppsatsen även om jag önskade att det hade gått ännu bättre, eller snabbare iallafall. För en vecka sedan var dokumentet 1 sida långt, idag är det 9, så ja, det går alltså framåt.

I onsdags kom Tina på besök, vi har inte setts på ungefär 9 månader, så hon var självklart hjärtligt välkommen och vi hade precis som vanligt hur trevligt som helst. På grund av sånt som vi svenskar kallar för fattigdom så höll vi oss hemma i lägenheten och drack billigt lådvin, spelade spel och åt god mat (korv och makaroner). Sysselsättning (och mat) var faktiskt helt i vår smak för tillfället och det kunde inte bli bättre. Hon stannade i två dygn och är välkommen tillbaka snart!

Fredagskvällen spenderades tillsammans med brudarna på Harrys, där vi som vanligt samlade ihop vårt lag F.yngst och körde sommarquiz, supertrevligt men med tidig hemgång!

Igår var jag på Kolmården hela dagen tillsammans med kvinnojouren och ett gäng mammor och deras barn. Jag som aldrig hade varit där förut var mycket nöjd, trots att jag kanske inte kommer tjata om att få åka dit en gång till i sommar. Delfinshowen var super!

Ja, det har alltså inte blivit mycket plugg de senaste dagarna. Nu ska jag gå ut i solen en stund, sen måste jag se till att jobba lite. Imorgon börjar ju allvaret igen.

Jag har fortfarande inte blivit moster, vilket jag för ett par veckor sedan definitivt trodde att jag skulle ha blivit i detta nu. Det är en lurig krabat hon bär på min fina syster. Hon är för övrigt ordentligt stor, jag blir förbluffad varje gång hon lägger upp en ny bild. Nu är det två veckor tills jag kommer hem, och då hoppas jag att jag slipper vänta mer :)

Det är redan torsdag idag och jag förstår inte var veckorna tar vägen. Jag startade morgonen med en timmes skogspromenad och det var så otroligt skönt! Lagom temperatur och ingen direkt blåst. När jag kom hem satte jag igång med uppsatsen. Jag skrev syfte och frågeställning (vilket jag borde gjort långt tidigare), påbörjade litteraturlista och skrev en möjlig disposition.

Nu har jag hunnit städa iordning här hemma också och det känns inte riktigt som det sunk-hak jag upplevde imorse. Vad som händer nu återstår att se. Jag satte i skivan med några av mina favoriter - Gregorian, så nu är det bara att lyssna och njuta. Funderar på att sätta på en kopp kaffe och alternativt gå ut en stund igen om det inte börjar regna.


Härligt att ha motionsspåret precis utanför porten!

Studiepaus igen. Eftersom solen lockade mer i morse än mina många böcker om ritualer, så sitter jag här nu istället. Det känns helt okej eftersom jag unnade mig lite ledighet under dagen. Jag pluggar oftast inte på kvällar utan kör järnet dagtid, så gott det går förstås, ibland går det inte att slippa undan.

Skulle vädret bli toppen nu, tror jag dock att jag får ändra litegrann på mina rutiner. Eftersom jag bara skulle sitta och drömma mig ut, så skulle det inte bli bra iallafall. Vi får se, kanske fortsätter vädret vara lika opålitligt som det hittills varit, och då är det ju inga problem.

Iallafall, jag fick nog vid 10-tiden, efter att ha pluggat ett par timmar på morgonen. Jag tänkte att jag inte kunde sumpa bort dessa soltimmar. Jag och Michelle bokade lunchdate på Ströget med Jennifer och Jannica dök också upp. Vad händer? Jo, det börjar regna! Jag vänder helt enkelt på uttrycket - efter sol kommer regnrusk! Typiskt får man väl lov att säga. När vi ätit upp maten hade regnet upphört och vi drack kaffet på uteserveringen iallafall.


Efteråt gick vi ner till Skatbo´t - en supergullig liten butik som bland annat säljer gamla prylar. Sånt som man kan fastna för utan att veta hur man ska kunna passa in dem i hemmet helt enkelt. Inte loppisprylar, utan helt enkelt finare men äldre prylar. Jag blev totalkär i en burk (tänk er en plåtburk man har kakor i) med tillhörande bricka. Fick berättat för mig att den var inhandlad på Åhlens 1961 eller 1962. Döskönt i vitt, turkost och brunt med blommor.
Burken fick följa med direkt eftersom de inte tog kort och jag bara hade en 50-lapp. Eftersom jag inte kunde släppa brickan så gick jag med tillbaka när Jennifer skulle hämta den burk hon lagt undan.
Då kände jag mig alldeles superglad! De ska få stå framme - burken med skorpor och brickan med mina teér!

Efteråt mötte vi upp Rebecca och tog en promenad till Cornelis dagis, hämtade honom och fortsatte hem till dom för att fika och spela lite kort.

Ja, tänk. Inte varje dag ni får en så grundlig uppdatering!


Paus i pluggandet kallas det. Även om jag kanske inte riktigt är värd det ännu. Jag pluggar hemifrån idag, vilket alltid fungerar sådär. Det är lockande innan, eftersom allt finns här och man slipper göra sig snygg (haha) , men det är fan så svårt under tiden. En anledning är att det alltid finns tusen andra prylar att pyssla med, men sen är det bara så enkelt att jag inte kan koncentrera mig som jag borde!
usch!

Varför jag skulle in här och spela dryg vet jag inte. För jag har inget att skriva. Igår kväll blev det spelmys hos Jenny med Michelle och Jennifer, senare blir det kanske sandlådelek med Cornelis och hans moder och Jennifer kanske kommer på kaffe om hon är uttråkad. Ikväll skulle man visst heja fram Malena har jag hört!

Nu får min rast anses vara över!

God måndag på er!
Trots att jag egentligen borde ligga hemma och vila upp mig på grund av äcklig förkylning sitter jag nu i skolan för att jobba på med uppsatsen. Det går som alltid i början  - lite knackigt, så håll tummarna!

Helgen har varit lugn, vilket varit nödvändigt med tanke på mitt tillstånd. Umgänge, te och soffa skulle kunna vara beskrivningen. I fredags blev det en stunds trevligt Melodikryss på Harry's afterwork och hyrfilm. Lördag - umgänge och spel med M & R och Robinson och film hemma på kvällen, igår, söndag ägnade jag mig åt promenad, tvätt och Jennifer som kom på kafferep! Lugnt och sansat alltså och förhoppningsvis har jag vilat så pass att veckans plugg går som det borde!

Nu är det dags att sätta fart!


Det här hade jag kunnat lyssna på dygnet runt. Det är så otroligt härlig glad-musik. Jag vill bara dansa! (jag dansar)

Little Marbles: finaste grejen

Ja, ni ser. Ibland kan jag också vara kreativ. Kanske är det våren som gör't!? (Jag stod för idéer, Michelle för jobb)
Nu till min fråga, i min dator är rubriker, kommentarlist och sid-rubriker alldeles för ljust, hur ser det ut i era datorer?
Ser ni inget ovanligt - uppdatera!

Solen skiner, jag är trött, men nu måste jag plugga ett par timmar. På förmiddagen blir det en liten sväng på stan och framåt kvällen ska jag, Michelle och Jennifer på afterwork på Harrys, sommarquiz!

Ha en härlig dag!

Det var inte igår - det var nästan en månad sen!

Vad händer då? Tja, inte mycket mer än vanligt! Eftersom en månad gått, så orkar jag förstås inte berätta om allt som hänt oavsett om det är mycket eller lite. Därför får det bli såhär: Jag har umgåtts med nära och kära, sagt hejdå till min fina farmor, gjort grymma tentor, haft sköna vårdagar i solen och sluppit betala hos tandläkaren, tränat, haft stort shoppingbegär, oroat mig för min lillasyster med tillhörande (?) bebis, längtat efter bebisen och ja, pluggat!
Det är nog så det känns att twittra, förutom att man twittrar typ 1 gång i minuten istället för 1 gång i månaden.

I veckan har vi antropologer haft uppsats-start! Det känns läskigt och precis som alltid är det segt i början, även om det är roligt också. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag har iallafall valt att beskriva hur man kan applicera ritual-teorier på svenska vardagsproblem. Mycket mer ingående än så kan jag tyvärr inte förklara det ännu. Detta eftersom jag inte vet riktigt själv. Det återstår att se!

Min bebisbärande lillasyster har 29 dagar till beräknat datum. I en veckas tid har hon legat på förlossningen, med diverse åkommor som riskerat både hennes och bebisens hälsa. Mediciner, sträng vila och till och med förberedelser för akutsnitt har det varit. Jag har alltså varit orolig konstant i en vecka. Men idag på morgonen kom hon (dom) hem igen, då de ansåg att läget är stabilt igen. Fortsatt sträng vila blir det dock, och frågan är om bebis verkligen orkar vänta med att komma ut till utsatt datum. Kanske blir det en maj-bebis ändå!




Nu går jag runt och pysslar om hemmet, vattnar blommor, dammtorkar och bäddar. Ute regnar det och det enda som lockar är en kopp te med flädersmak och de sista 50 sidorna i Mari Jungstedts bok Den du inte ser. Boken är grymt bra!

RSS 2.0