Med årets första snö kom Amanda Jenssen. Kvinnan är ta mej fan helt jävla otrolig, helt underbar och förmodligen Sveriges bästa på scen! Det var bara att ställa sig till rätta i sina dyblöta skor, hänga på och njuta!

Kvällens bästa: Halleluja, For the sun och Amarula Tree.











Foto: Michelle Hallberg

Tack älskade Martin, Rebecca och Cornelis, det kunde inte suttit bättre!

Jag råkade visst förstöra min blogg. Det var ju inte meningen och jag har inte tid att fixa till den. Tänkte bara underlätta läsandet här på bloggen då jag fått små pikar om hur svårt det är att läsa vitt på svart bakgrund. Nu är det problemet löst iallafall och jag ska lösa det andra också. Någon gång :)

Inte skulle väl mysdagen få fortsätta i all evighet. Nej, nej!
När jag är på väg ner i tvättstugan kommer jag på; helvete, Michelle har nyckeln till tvättstugan. På jobbet!!!!
Jag som måste paniktvätta inför resan imorgon.

När jag ska packa ner den kommande kursboken för att jag ska kunna läsa på tåget och vara väl förberedd på måndag;
Jag som köpte ALLA böcker till ett grymt bra pris. Köpte inte alls ALLA utan missade EN. Den som jag behöver NU och inte hinner köpa. Kunde inte det hänt någon gång när  jag ändå skulle till skolan? Nu kommer jag ju släpa efter eftersom de börjar med föreläsning kring boken idag, och fortsätter på måndag. Så förbaskat retfullt!

Jaha, tvätta ett par jeans för hand? Njae, inte så lockande. Åka till Linköping för att köpa boken? En resa som fram och tillbaka skulle ta 2 timmar, för att sedan hem och göra sig i ordning och åka tillbaka Linköping? Njae, inte så lockande.

Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet!

Idag är en konstig dag. Jag går bara runt och myser och känner mig tacksam. Tacksam över vad jag har, vilka som finns i mitt liv. Känner mig en gnutta nostalgisk och går igenom de två senaste åren, om och om igen. Ångrar absolut ingenting.

Jag trivs ofantligt bra i vardagen som den är just nu. Lite skola som jag uppenbarligen sköter ordentligt trots att jag har mycket, mycket tid att umgås med de jag tycker om. Kanske ger jag mig själv tid att njuta av det lilla just för att jag inte vet vad som lurar bakom hörnet. Det handlar inte om att förtränga det oundvikliga, det handlar bara om att inte låta det ta över förrän det är ett faktum. Ingen vet när det blir. Bara att det blir någon gång.


Den passar sig utmärkt både för årstiden och tankesnurren

Onsdag REDAN, skrämmande. Tentalyckan sitter i även idag och jag har varit på en intressant föreläsning med efterföljande gruppdiskussion. Det händer inget annat kittlande under kvällen förutom vika tvätt, diska och laga mat.

Imorgon blir det dock andra bullar, ja inte under dagen kanske. Jag har tänkt ta en helt ledig dag eftersom vi är klara med veckans gruppuppgift. Istället ska jag packa inför göteborgsresan på fredag, tvätta lite i sista minuten, slappa och GÅ PÅ AMANDA JENSSENS KONSERT. Det ska verkligen bli hur kul som helst, alla vet ju vilken scendrottning hon är!

Nu ska jag börja laga middag och ikväll blir det min egolokalt berömda röda korvgryta med couscous, svingott!



God kväll!


Livet leker ÄNNU mer nu. Fick precis biljetter till Amanda Jenssen på torsdag i kombinerad födelsedagspresent och julklapp av Martin, Rebecca och Cornelis. Tack, ni är helt underbara!







Iband är livet lite, lite bättre än andra dagar!

Och eftersom det här är bara min blogg tar jag mig rätten att stoltsera på den också. Och ja, jag är STOLT över mig själv!

Helgen har varit kanon. Jag har verkligen ingenting att klaga på (möjligtvis gårdagens trötthet). Lördagen spenderades tillsammans med Michelle, Jenny och Rebecca, vi firade mig och Rebecca som fyller 25 år idag (Grattis igen) och en kväll fylld av trams avslutades på Harrys. Söndagen var som sagt slapp och den avslutades hemma hos Jenny med pizza och ett parti chicago!


Rebecca och Michelle på g


De är experter på ego-bilder

Träffade Victor på Harrys.

Ny vecka och nya åtaganden. Idag var jag på föreläsning och vintertiden har satt sina spår. När jag kom tillbaka hem vid halv fem skulle jag helst lagt mig under täcket.

Imorgon är jag ledig och dagen är fullspäckad. Michelle ska passa Nova och jag tackar inte nej till att vara med. Rebecca, Michelle och jag ska också boka en plats på pensionärsbussen till Ullared och efter vi har gjort det ska vi ta en sväng på stan. På eftermiddagen ska vi tvätta och sen ska vi hem till Martin, Rebecca och Cornelis. Puh. Jag gillar fullspäckade dagar. Tur!

Göteborgsbranden var den första svenska katastrof som jag kunde ta till mig på riktigt. Då var jag 12 år. Nu är det 10 år sedan. Jag minns för länge, längesen när jag hörde om en tjej som bara en tid innan sagt att hon visste vilken låt som skulle spelas på hennes begravning om hon dog. Det gjorde hon. Den låten är bland det finaste jag vet!


Discover Jojje Wadenius!


Fin och god tårta


Nova kom på kalas, och ja, hennes älskade mamma
också förstås, men dumma Emmzy glömde ta kort på henne


Michelle lagade världens godaste fläskfilé med egen marinad.

Vilken super-födelsedag jag har haft! Jag vaknade flera gånger imorse av härliga grattis-sms för att sedan återigen bli väckt med presenter och kuvert med hälsningar hemifrån. Supergod frallfrukost och efter det slutförde jag min tenta. Tack till min lärare som satte deadline 12.00. Hade inte varit kul att sitta med den hela födelsedagen.

Efter tolv gick jag och hämtade Jenny och Nova, sedan tog vi deras bil och körde hem hit och Michelle hade gjort jättegod tårta och kaffe till det. Eftermiddagen spenderades tillsammans med dessa favoriter i stan och nu står det fantastisk middag på spisen .Dagen till ära blir det marinerad fläskfilé, potatisgratäng och sallad. Ett glas vin också förstås!

Jag har fått superpresenter, en superfin klocka och ett halsband, pengar och så förstås alla presenter jag fick av mina familj när jag var hemma i Karlskrona.

Imorgon blir det tjejfest här hemma och sedan utgång med förmodad slutdestination Harrys!

Helt enkelt en supermysig dag!

Tack för alla hälsningar via sms, samtal och kommentarer!

Sitter på jobbet och väntar på att få gå till mitt tillfälliga hem. Kvällen blev rörig med jobb som egentligen borde göras på dagen, en himla massa samtal till folk som inte vill prata och förstås samtal till chefer som sedan länge gått hem till sitt bo. I ärlighetens namn längtar jag bara hem till min egen lägenhet just nu. Men på torsdag så!



Jag har haft ett par väldigt effektiva dagar. Lite väl mycket stress och press egentligen, men så länge det inte sker året om så fungerar det. Jag gick till biblioteket tidigt imorse och satt där och pluggade tills jag började jobba 14.30, med en liten rast innehållande vaniljlatte och... tro det eller ej, plugg! Tentan känns just nu långt bort, iallafall den godkända tentan, men jag kämpar på.

På fredag blir man hela 22 år och födelsedagen förväntas bli väldigt lugn. Jag hoppas dock en trevlig lördag tillsammans med tjejerna hemma i raggarstan Motala.

Idag har jag (eller VI, alla som jobbar otryggt här) fått ett pissigt besked som innebär 60 varsel. Långtidsvikariat är bara att glömma den närmaste tiden, och vem vet, kanske kan man glömma allt. Det känns jättetråkigt, men ÄNNU tråkigare för dem som redan sitter på ett långvik (som de trodde de skulle få behålla) eller de som är nyanställda.

Sitter på jobbet, har ont i halsen och är trött. Lider av dåligt samvete över att jag inte hade tid att påbörja tentan "när kvällspassen brukar vara så lugna". Det enda som blev gjort var bara en personlig inledning som vem som helst skulle kunna ordbajsa fram. Det svåra, "vada i lera"-jobbet har jag inte ens börjat tänka på ännu. Jag läste i boken på bussen, svor över att allt man behöver är så utspritt. Letar jag efter en speciell sak i innehållet, så skulle det kunna finnas på sida 2,7-8,16,88-97,101,223-235,251,269-271.. Ja ni förstår nog vad jag vill komma fram till. När jag sedan hittat det, efter mycket om och men, kan jag garantera att jag glömt bort att just det där vore skitbra att ha med i texten. Men det är ju så det är!


Nu ska jag alldeles strax ringa polisen en sista gång, sedan bege mig mot tåget. Imorgon är en ny dag, ny arbetsdag + ny tentaångest. Pengar är otroligt bra att ha, godkänt på tentan likaså. Wish me luck!

Haft en grymt intressant dag på kvinnojouren i Norrköping. Två grymma föreläsare som pratade om familjerätt och privatekonomi. Shit vad mycket man inte visste!

Det tär dock på krafterna och jag är jättetrött. Nu är det dock middag som väntar. Idag blir det rostad potatis med cashewnötter, kycklingbitar och lök- och zucciniröra, mumsfillibabba vilken lördagsmåltid!

Senare blir det hem till Martin, Rebecca och Cornelis. Imorgon börjar min jobb- och hemtentevecka. Fullt upp med andra ord

Det blev en eftermiddag på stan med Michelle, Jenny, Sandra, Nova och Lucas.
Jag gick lite skamset in till skomakaren med mina snygga stövlar där klackarna sedan länge gjort sitt. Jag förväntade mig en skomakares rågarv med orden "är du dum eller, vem tror du kan fixa det här"?
Skomakaren var dock ingen elaking utan snarare en mjuk nallebjörn som skrattade lite försynt och frågade om jag dansat lite för mycket, han skulle fixa dem till imorgon! Schyrrebulle.

Det blev efter det en fika på Lilla hem med två griniga ungar och snälla pensionärer som försökte få dem att skratta.

Nu blir det hem till familjen B-B som ääääntligen bor så nära att man kan springa över med pyjamasen. Nästan!



Imorgon ska jag upp tidigt, för att möta några tjejer från kvinnojouren och vidare till kvinnojouren i Norrköping för en dag full med seminarier kring kvinnors hälsa och ekonomi! Ska bli supertrevligt, dels att få nya kunskaper men också för att träffa människor från andra jourer.



Fredag och solen skiner. Igår fick vi hemtentan, så tanken var att jag skulle överblicka boken och komma med idéer nu under förmiddagen. Det var ett misslyckande. Jag bläddrade igenom boken, skrev några sidhänvisningar i mitt kollegieblock och gav upp. Tråkigt, men jag ska verkligen inte plugga hemma i köket, det finns så mycket annat att göra där. När vi fick hemtentan kändes det bra, lät inte allt för omöjligt och boken jag hoppades skulle finnas med, gjorde det. Men i helgen hinner jag inte plugga och när jag bläddrade bland sidorna idag kändes det plötsligt väldigt krångligt. Suck! Men jag ska köra stenhårt hela veckan innan jobbet, I promise.

Nu är det dags att dra på sig kläder och gå hem till Jenny och Nova. Därefter blir det en sväng till stan, hem för middag och sedan idolkväll med tjejerna!



Jag har varit i skolan hela dagen. Först föreläsning och sedan diskussion med min grupp. Alltid trevligt, men idag var ingen av oss direkt med på noterna. Det blev mest en massa prat om annat, så imorgon får vi tappert fortsätta. Då får vi dessutom ut hemtentan. Scary!


Nu är det dags att pysa hem till Martin, Rebecca och lilltoker för lite umgänge.


Två coolingar på maskerad, long time ago.

.. Ja fy farao. Jag har haft ont i huvudet hela dagen. Det blev iallafall en mysig eftermiddag med en fika på stan för att sedan bege sig hem till Jenny, Christian och Nova. Kändes som en evighet sedan jag fick krama Nova. Sedan insåg vi allihop att det var 1 vecka sen. Inte så länge egentligen alltså.


stulen bild från Jenny


Nu har det även löst sig med boende inför nästa vecka. Tack söta Maria för det, du är en klippa! Dags för att slänga sig i sängen och kolla på Höök!


Idol är bra just för att man får så mycket tips på bra låtar. Här kommer veckans favorit;


Jag är ledig idag och det har varit en soft förmiddag. Jag har skickat iväg lite viktiga mail, hämtat tvätt och pratat med min gamla journalistlärare. Alltid trevligt! Nu börjar det blir dags för lunch och sedan blir det en sväng in till stan.

Förhoppningsvis hinns ett möte med Jenny och Nova med också! Dessutom måste jag lösa en del kring mitt jobb. Har fått möjlighet att jobba kväll på Norrköpings tidningar hela nästa vecka. Jippi! Tyvärr har jag hemtenta hela veckan så det blir lite problem. Speciellt eftersom jag måste hitta bostad under veckan. Det löser sig innan veckan är slut.



Konstigt nog rör tjejen med sin röst mig till tårar idag

Hemma i Karlskrona ytterligare några timmar. Jag har haft en kanonmysig långhelg. Kom hit i onsdags och har haft fullt upp, som vanligt! Nu sitter jag dock här och känner mig lite nere. Jag vill hinna med så mycket som möjligt, och det får man väl lov att säga att jag gjort. Men det räcker aldrig. Nyss hemkommen från Linda, Martin och barnen. Tiden tillsammans med dem är aldrig tillräcklig, men så värdefull. Idag blev det för stressigt, och jag kände att jag inte hann sätta mig ner och umgås med dem. Nu sitter jag med dåligt samvete både för min egen och deras skull. Men that´s life! Trots att tiden mellan våra möten ofta är lång, så möts jag alltid av tre härliga ungars öppna armar. Det är värt mycket.
I Love you!






Allt är borta.
Jag ska börja på ny kula....

...någon dag

Bjuder på höstens låt så länge


RSS 2.0