Jag gick upp tidigt imorse (det är ju fortfarande tidigt för att vara söndag), detta eftersom plugga plugga plugga just nu är det största som händer i mitt liv. Det kanske inte låter särskilt stimulerande och under några veckor har det verkligen inte känts så heller.

Jag har varit så förjordat trött på lärare som slänger ut stora jäkla uppgifter 2-3 gånger i veckan, uppgifter som kräver bokade möten inom 2 dagar med människor som har fullt upp hela tiden. Jag har varit trött på lärare som tror att allt är möjligt och att elever inte behöver vara lediga någon gång. Trött på lärare som efter dessa tjugotalet färdiga uppgifter berättar att uppgifterna inte spelar någon som helst roll för betyget, utan bara har syftat till att kunna föra diskussioner under föreläsningarna.

Jaha, jo, jag tycker det är trevligt att plugga. Jag vill självklart kunna vara delaktig i diskussionerna och jag hade absolut inte skitit i dessa uppgifter även om jag hade vetat att de inte var betygsgrundande. Däremot hade jag nog kunnat släppa kraven litegrann och inte behövt känna att de handlade om liv eller död. Motivationen hade nog inte varit på noll och jag hade kunnat låta bli att göra de uppgifter som kändes som att bestiga Mount Evererst eftersom jag samtidigt hade två stora uppgifter till att hålla på med.

Ja, ni fattar grejen.

MEN.. Så här är det. Idag när jag satte mig med min uppsatsplan klockan 7 på morgonen så hände något. Det gick framåt, jag skrev saker som jag verkligen kände att jag kunde stå för. Jag känner att jag har alla förutsättningar på min sida när det gäller att göra en riktigt trevlig uppsats... och sist men inte minst, jag längtar efter att få sätta igång med min uppsats, följa ett eget schema och förhoppningsvis känna att jag gjort något viktigt, intressant och stimulerande.

Jag är medveten om att arbetet för att få fram en bra uppsats är hårt. Jag kommer säkert gråta, skrika och sparka många gånger, bete mig som en 3-åring och vilja ge upp. Det är den verklighet som följer med ett relativt omfattande arbete, men jag vet också att ämnet jag valt passar mig, att jag kommer kunna stå för det och att det mellan skriken också kommer finnas beslutsamhet, tillfredställelse och ett jävlar anamma...

...och visst är det härligt?

Kommentarer
Postat av: Lene

Visst är det fruktansvärt kämpigt att skiriva uppsatser! Vilken nivå är det du ska skriva på nu??

Jag vet när jag skrev min C-uppsats, den tiden var inte att leka med alltså! Men faaan vad skönt det var när man var färdig och fick riktigt bra kritik för den! Jag är övertygad om att det kommer gå rackans bra för dej, för du har ju alltid varit superduktig!

2009-10-19 @ 14:37:34
URL: http://lenesplace.blogg.se/
Postat av: helena

du är så duktig med skolan. vad har du valt för ämne?hahahha ja tänk om jag hade tagit bort den funktionen. kan känna din panik när du ringer mig och skriker att jag måste ta bort kommenatren och så har jag inte tillgång till en dator i det ögonblicket. hahahhahahha. det hade varit roligt... eller inte.Ska nog köpa bil imorgon faktiskt. Så jag lägger upp en bild eller två i min blogg imorgon kväll. åker hem från gbg rätt tidigt...rätt o rätt... jättetidigt rättare sagt.. klockan 06 på morgonen. hihihihi.. gissa vad jag köpte idag???? huset fullt säsong 1. är du avundsjuk? och igår låg sanne och jag och tittade på en massa avsnitt av skärgårdsdoktorn .gud vad det är bra. nästa dvd-köp så blir det den boxen. hittade en box med säsong 1-3 i en samlad box för 399kr. var väl inte så jättedyrt? man kanske ska önska sig det i julklapp?

2009-10-19 @ 14:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0